Zwemles ABC

Beatrixbad Someren is in het bezit van de aspirant‘licentie Zwem-ABC’, uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Er wordt dus gewerkt met het Zwem-ABC, de nationale Zwemdiploma’s. Vanaf 4 jaar is het mogelijk om zwemlessen te volgen bij Beatrixbad Someren. De kinderen worden op een speelse en leerzame manier begeleid met het behalen van de verschillende zwemdiploma’s. Tot het zwemdiploma A zijn de lesgroepen ingedeeld in vier instructieniveaus.

De groepen zijn klein. Er is een vaste zweminstructrice bij Beatrixbad Someren.

Startersgroep
Voordat we starten met de daadwerkelijke zweminstructie beginnen alle kinderen in de zogenaamde startersgroep. In deze groep worden de kinderen watervrij gemaakt. Deze groep wordt afgesloten met een Guppydiploma.

Startersgroep is een ½ uur les,  vanaf lesgroep 1  wordt er een uur les gegeven.

Lesgroep 1
Lesgroep 1 heeft als einddoel het watervrij zijn en het beheersen van beenslagen op buik en rug. Hierbij horen ook de basistechnieken van de borst- en rugcrawl. Uw kind leert vanuit de beenslagen de lengte van het zwembad over te zwemmen.

Dit niveau wordt afgesloten met een Kikkerdiploma.

Lesgroep 2
Deze lesgroep heeft als einddoel: de beheersing van de combinatie schoolslag  en een stabiele enkelvoudige rugslag. Ook wordt hier de basis gelegd voor de borst en rugcrawlbenen. Dit alles met gebruik van verminderende hulpmiddelen ter ondersteuning van het leerproces.

Dit niveau wordt afgesloten met een Dolfijnendiploma.

Lesgroep 3
In dit niveau wordt verder gewerkt aan het verbeteren van de zwemslagen en het aanleren van de borst en rugcrawl. De drijfmiddelen worden in zijn geheel afgebouwd. In deze lesgroep ligt de nadruk op het zwemmen van afstanden. Dit niveau wordt afgesloten met het Walrusdiploma.
Hierna gaat uw kind verder met het Zwem-ABC.

Zwemdiploma A
De basistechnieken heeft uw kind onder de knie: de schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Verder kan uw kind met ‘lichte’ kleding zwemmen. Er kan verantwoord gezwommen worden in een gewoon zwembad.

Zwemdiploma B
De basistechnieken zijn verder geoptimaliseerd. Verder kan uw kind duiken en onderwater zwemmen. Met zwemdiploma B kan er gezwommen worden met normale kleding. Uw kind is een goede zwemmer en kan uit de voeten in een golfslagbad.

Zwemdiploma C
Het water is een vriend geworden van uw kind. Zowel in een binnenbad, als in de zee kan uw kind zich redden. Ook kan uw kind zwemmen met ‘zware’ kleding, zoals een regenjack. Het is belangrijk dat uw kind op regelmatige basis blijft zwemmen, zodat de technieken onderhouden blijven. Met diploma C kan er een leven lang genoten worden van het zwem- en waterplezier.

NB: Het diplomazwemmen gaat plaatsvinden in Zwem- en Sportcentrum Eikenburg.  In de eindfase voor het diplomazwemmen, oefenen de kinderen van Beatrixbad Someren drie keer in het Zwembad van Eikenburg.

Tijden

Maandag 16:00 – 18:30 uur
Woensdag 13:30 – 17:00 uur
Zaterdag 09:30 – 14:00 uur

Tarief

30 min per week € 23,50 / maand
60 min per week € 47,00 / maand

Agenda

15 juli tot en met 20 augustus

Gesloten

Lees meer